Profi Vonal

Mítosz, ami MA MÉG bebetonozza az áraid:

Ha az áraid még mindig nem sikerül emelni, akkor keresd a fizetőképesebb ügyfeleket!
Hogyan?

Adj többet, mint a konkurencia! Légy No1 körmös!

Nemcsak a siker elérése, hanem mindig a csúcson lenni. Mert ez a cél!

A Köröm Enciklopédia Webáruháza


Rudnay Krisztina (körömépítő, szakoktató, a Szépvilág Extra Köröm Magazin felelős szerkesztője)

Oktatási technikák, avagy hogyan tartsd fenn hallgatóid érdeklődését hosszú ideig?

2010.03.15. 07:17 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Bemutatás:

Készíts el egy körmöt, és közben beszélj róla!
- Ugye-ugye, nem is olyan egyszerű? Elakad a szavad, és nem tudod, hogyan jössz ki az aktuális mondatodból? Rákoncentrálsz a munkára, és közben elfelejtesz beszélni?
 
A beszédnek ugyanolyan rutinná kell válnia, mint a körmök készítésének.Valahányszor dolgozol, beszélj mellette, mintha előadást tartanál, hogy a beszéded folyamatossá, gördülékennyé váljon.
Tipp: Próbáld szoktatni magad ahhoz, hogy egyszerre több dologra figyelsz. Mert itt bizony kell: a munkádra, a beszédedre, és a hallgatók visszajelzéseire. És mindezt egy időben.
 
A hallgatók bevonása:

Az emberek többsége egy bemutató közben érdektelenné válik, elveszti a figyelmét. Ez általában az első 4-5 perc után jelentkezik. Még akkor is, ha az előadás, amit épp hallgat felettébb érdekli. Az agyunk egyszerűen így működik.
 
Van megoldás a figyelem fenntartására:
 
Bontsd a bemutatódat passzív- és aktív szakaszokra. A passzív szakaszban Te beszélsz, vagy bemutatsz egy témát, majd átadod a közönségnek a szút. Kérhetsz hozzászólásokat, kérdéseket, de adhatsz nekik feladatot is.Például mindenki írja le az első 3 legfontosabb tényezőt, ami eszébe jut az adott bemutatóról, szolgáltatásról, technikáról.
Időnként szólaltasd meg őket, hagyd, hogy belefollyanak az előadásodba. Utána vedd vissza a szót, és folytasd az oktatást.
 
Ezzel a módszerrel elérheted, hogy akár több órán keresztül lebilincseld a hallgatóidat.
 
A figyelem:

Mikor beszélsz, mindig nézz rá valakire. Nem muszály az egész mondatodat neki intézni, de időnként nézz körbe a hallgatókon, és időzz el egyikük-másikuk tekintetén. Így gyors képet kaphatsz arról, mennyire figyelnek, van-e valami visszajelzésük számodra, valamint érezteted velük, hogy figyelsz rájuk.
 
Óvakodj: a szemlesütéstől, a padló bámulásától, a kivetítő bámulásától, és a kizárólag 1 vagy két emberhez való beszédtől. Még ha hallgatóid nem is oly aktívak, átható tekinteteddel újra felkeltheted az érdeklődésüket.
 
Testbeszéd:

Olykor olykor tegyél nagyobb mozdulatokat, járd körbe a színpadot. Ne csak állj egyhelyben, főleg, ha nagy a színpad, vagy az oktató helység.
 
Mondanivalódtól függően játsz a hangoddal: néha erőteljesebben, néha sokkolóan, néha pedig mosolyogva beszélj – épp amit az adott szövegkörnyezet megkíván.
 
Az ilyen hatásokkal fenntarthatod a figyelmet, színesítheted az előadásodat, és nyomatékot adhatsz a fontos részeknek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://profivonal.blog.hu/api/trackback/id/tr201840358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: oktató akarok lenni
süti beállítások módosítása