Profi Vonal

Mítosz, ami MA MÉG bebetonozza az áraid:

Ha az áraid még mindig nem sikerül emelni, akkor keresd a fizetőképesebb ügyfeleket!
Hogyan?

Adj többet, mint a konkurencia! Légy No1 körmös!

Nemcsak a siker elérése, hanem mindig a csúcson lenni. Mert ez a cél!

A Köröm Enciklopédia Webáruháza


Rudnay Krisztina (körömépítő, szakoktató, a Szépvilág Extra Köröm Magazin felelős szerkesztője)

Vízmentes manikűr - profi szinten

2010.04.29. 21:27 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

 √ A víz az egyik legerősebb oldószer.

√ A körömlemezben található víz a körömágyban keletkezik.

√ A körömlemez belsejében számos vízelvezető (hidrofilikus) csatorna található.

√ A körömlemez megszívhatja magát vízzel, mint egy szivacs, különösen akkor, ha szappanos vízben áztatjuk. 

√ Túl sok víz felszívása után a köröm megduzzad, megváltoztatja az alakját, és gyengébbnek tűnik.

√ A jelentős víztartalom a körmöket rugalmasabbá teszi, így a gyenge körmök könnyen letörhetnek.

√ A vízzel való érintkezés a körömlemez sérüléséhez vezethet.

√ A vízzel való érintkezés ártalmas lehet a törékeny és a gyenge körmök számára.

√ Gyenge, vagy törékeny körmöket vízben áztatva a lemezek réteges elválását eredményezhetjük.

 

Ezt a listát áttekintve a „víz keltette sérülés” új jelentést kap.  A vízzel való gyakori érintkezés elsöprő erejű, és meglehetősen veszélyes a természetes körmökre nézve. Természetesen a napi négy-öt alkalommal végzett kézmosás semmilyen veszélyt nem jelent a körmeink számára. Mindazonáltal a kényszeres kézmosók már veszélyeztetik a körmeik állapotát.

 

Most már világos, hogy a legjobb elkerülni a hosszú időn keresztül fennálló vízzel való kontaktust. A kéz bőre is, ha állandóan nedves, gyakran kicserepesedik/kiszárad. A vízhez szappant, tisztítószert, sampont és más felület-aktív tisztítóanyagot adva egy még erősebb oldószert kapunk eredményül, ami a körömlemezben található olajat feloldja. Pár perc áztatás után a víz és a tisztítószerek aktív részecskéi beszívódnak  körömlemezbe, a mélyebb rétegek közül is feloldva az ott raktározódó olajat. Ezek a negatív és erősen rongáló hatások még aktívabbak a már eleve száraz és/vagy törékeny körmök esetében.

 

Ha a körmök vékonyak és/vagy gyengék, a legkevésbé van szükségük még nagyobb rugalmasságra. Az ilyen típusú körmöket nem szabad kitenni vízzel való érintkezés lehetőségének. Ne vonjunk le elhamarkodottan olyan következtetést, miszerint a nedvesség káros a köröm számára, mert nem erről van szó. A szélsőségekbe hajlás lehet káros hatással a körömlemezre. A vízben való áztatás során a körömlemez kitágul, majd a vízveszteség során összehúzódik.

 

Némelyik körömlemez kevésbé hajlamos az alakjának megváltoztatására. Az egészséges, vastag, nem deformált körmök kevésbé érzékenyek az ismételt, vagy túlzott vízzel való érintkezésre.

 

A víz alapú (áztatásos) manikűrnek vannak előnyei és hátrányai is. A vendégek azért kedvelik, mert úgy érzik, hogy tiszta, higiénikus, kényeztető szolgáltatásban volt részük. A habos, meleg vízben való áztatást a vendégek elvárják egy manikűr-szolgáltatástól. A vízben való áztatás megpuhítja a hátsó bőrredőt és a kutikulát. Az egyik nem kívánt eredménye viszont az, hogy a körömlakk nehezebben tapad meg a körömlemezen. Ez minden típusú manikűr-szolgáltatásra érvényes, nem kivétel ez alól a Spa Manikűr sem. A Spa Manikűr során jelentős nedvességet juttatunk be a szövetekbe, főleg, ha paraffinos kézápolással is kiegészítjük a szolgáltatást. Miközben a körömlemez habos, meleg vízben ázik, a nedvességtartalma hihetetlenül megemelkedik.

 

Természetesen a körömlakk felkenése előtt a körmök szárazak, de csak a felületük. A körömlemez belsejében a nedvességtartalom még mindig a tetőponton van, nem úgy, mint egy olaj alapú manikűr-szolgáltatás elvégzése után. A kezelés során nyilván nem láthatod a körömlemez megváltozott alakját, pedig a változás biztosan bekövetkezett. Minden körömlemez másképp változik. Némelyik laposabb lesz, mások meghajlanak, bepöndörödnek – némelyik csak egy kicsit változik, míg mások szemmel láthatóan. Ahogyan a haj típusa is más és más, nincs két egyforma körömlemez sem.

 

Amikor a körömlakkot felkenjük, az a köröm aktuális alakján fog megszáradni. Körülbelül 24 óra elteltével a körömlemez víztartalma elpárolog, és az visszatér az eredeti alakjához. Amikor ez megtörténik, a körömlakk megreped és lepattogzik. Ez a fizika törvényeivel, nem pedig a termékkel magával van összefüggésben. Ez megtörténik, mindegy, milyen körömlakkal dolgoztunk, hiszen a körömlemez alakja megváltozik, a megszáradt körömlakk által képzett filmréteg pedig nem tud vele együtt változni. Amikor nem képes tovább húzódni a lakkréteg, akkor megtörik és lepattan.

 

Ha a vízben való áztatást kihagyjuk, vagy felcseréljük bőrradír használatával és annak gyors leöblítésével (inkább ez a variáció javasolt, mint az áztatás) a körömlemez nem tud olyan sok vizet magába szívni. A negatív hatások így kevésbé érvényesülnek. Ez a legjobb megoldás olyan vendégek részére, akiknek száraz, gyenge, törékeny, vagy vékony körme van. Az ilyen körmöket ne áztassuk hosszú ideig vízben.

 

Jellemzői: A tisztítószerek a körömlemez mélyéről is feloldják az olajat. Víz hatására a körömlemez megduzzad, és az alakja megváltozik. Víz alapú (áztatásos) manikűrt ezért nem minden vendégnél ajánlatos alkalmazni. Törékeny, gyenge, vagy vékony körömlemezek jobban ki vannak téve a víz rongáló hatásának.

 

Körömhosszabbítások: Víz alapú manikűr elvégzése után nem javasolt.

Megosztás a Facebook-on