Profi Vonal

Mítosz, ami MA MÉG bebetonozza az áraid:

Ha az áraid még mindig nem sikerül emelni, akkor keresd a fizetőképesebb ügyfeleket!
Hogyan?

Adj többet, mint a konkurencia! Légy No1 körmös!

Nemcsak a siker elérése, hanem mindig a csúcson lenni. Mert ez a cél!

A Köröm Enciklopédia Webáruháza


Rudnay Krisztina (körömépítő, szakoktató, a Szépvilág Extra Köröm Magazin felelős szerkesztője)

Vigyázz, kész, rajt! (felkészülés egy körömépítő versenyre)

2010.03.14. 21:51 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

 Egyszer minden körmös életében eljön az idő, amikor eljátszik a gondolattal, hogy egy körömépítő versenyen mérje össze a tudását a többiekkel.

 
Ilyenkor titkon eszünkbe jut, milyen érzés lehet a színpadon végigizgulni az eredményhirdetést, majd felállni a dobogóra, ünnepélyesen átvenni a kupát és büszkén mosolyogni a fotósok kereszttüzében. A versenyig, a győzelemig azonban hosszú út vezet. Lelkiismeretes munkával töltött hónapok, évek, tréningezések, gyakorlás, megfelelő modell keresése.
A többi már csak Rajtad múlik!
 
Lehetsz akár kezdő, akár évek, évtizedek óta aktívan dolgozó, rutinos körmös, ha érzed magadban a vágyat, hogy megmérettesd tudásodat egy hivatalos körömépítő versenyen, van esélyed. Két éve a versenyek új keretek között zajlanak azért, hogy mindenki a saját tudás- és tapasztalat szintjének megfelelő kategóriákban, egyenlő esélyekkel indulhasson el. Külön értékelik a kezdőket (olyan műkörmösök indulhatnak itt, akik még nem vettek részt versenyen és kevesebb, mint két éve gyakorolják a szakmát) és a profikat (akik már évek óta dolgoznak, vagy korábban indultak már hasonló megmérettetésen).
 
A két kategórián belül lehetőség van választani: tipes, illetve épített technikában; porcelán, vagy zselérendszerrel dolgozni. Minden esetben a modell mindkét kezén el kell készíteni a körmöket, melyeknek egyforma hosszúnak, arányúnak és vékonynak kell lennie. Az egyik kézen francia körmöket kérnek, ahol külön pontokat lehet szerezni a mosolyvonal igényes kiépítésével: figyelni kell rá, hogy egyenletes fehér legyen, minden körmön azonos ívben kanyarodjon és egyforma magasságban, határozott pontban végződjön. A porcelán technikával készített körmöket olaj nélkül, tükörfényesre kell polírozni. A másik kézen pirosra kell lakkozni a kész körmöket. A lakkozásnak egyenletesnek kell lennie és a teljes körömfelületet be kell fednie anélkül, hogy a bőrhöz érne a lakk. Úgy kell kivitelezni, hogy ne legyen lakkozatlan rész a körömbőr és a köröm között, tehát „mintha lakkozott köröm nőne a modell bőre alól”. A csiszológépedet nyugodtan otthon hagyhatod, mert a versenyeken általában nem engedélyezik a használatát.
 
Kép: Balogh Niki, Szlovákia
 
 
 
 
A modell kiválasztásán nagyon sok múlik. Olyan lányt kell keresned, akinek vékony, szabályos ujjai, és hosszú, kecses körömágya van. Amennyiben a modelled legalább egy éve nem hord műkörmöket, az esztétikai előny lehet, hiszen biztos lehetsz benne, hogy a körömágya nincs túlreszelve, az esetleges sérülések – amit egy véletlen törés, vagy nem szakszerű műköröm-eltávolítás okozhat – már rég lenőttek a körmeiről.
 
Miután kiválasztottad a modelledet a feladatod az, hogy gyakorold a versenykiírásnak megfelelő körmök elkészítését – de ne rajta! Nem várt sérülések, esztétikai problémák keletkezhetnek az előkészítés okozta reszeléstől és a gyakori leáztatástól.
 
2 héttel a verseny előtt: vegyél meg minden anyagot, amiket csak a versenyre viszel magaddal. Port, folyadékot, vagy zseléket, új ecsetet, fixálót, reszelőket, sablonokat, tipeket, új ragasztót, buffereket, polírozót. Érdeklődj a versenykiírásról, mert valahol az asztali lámpáról, sőt még a hálózati elosztóról is a versenyzőnek kell gondoskodnia, van ahol ezek a dolgok biztosítva vannak. A modelleden, akit a versenyre viszel magaddal, készíts el egy szett körmöt: olyat, amilyet a versenyen fogsz, CSAK az új anyagokkal, eszközökkel!
 
Ezzel lehetőséged nyílik rá, hogy megszokd és bejárasd az új ecsetedet, ellenőrizd a fehér, a rózsaszín anyag állagát, kenhetőségét, színhatását, hogy az általad megszokott minőséget nyújtják-e. Most már ne kísérletezz ismeretlen anyagokkal, csak olyanokkal, amik használatát begyakoroltad. Az elkészült körmöket szakszerűen és kíméletesen távolítsd el a modelledről, manikűrözd és ápold a kezét, a körmeit. A versenyig neki már ne építs körmöket!
 
1 héttel a verseny előtt: Végezz a modelleden egy gondos kézápolást. Manikűrrel kezdd, szabadulj meg a körömbőrtől, rövidítsd le a körmeit, nehogy a versenyig beszakadjanak, ápold a kézfejét is gazdag krémekkel, pakolásokkal.
 
3 nappal a verseny előtt: vedd meg és készítsd össze az összes kiegészítőt, ami a munkához kell. Papírtörlő, vattapamacsok, körömlakk-hibajavító, kis méretű asztali szemetes, folyadéktartó edény, portalanító kefe, bőrfeltoló, ecsetmosó, tipoldó, stb… Minden eszközödet tiszta, munkára kész állapotban készíts össze, és a versenyig már ne használd őket. Porcelán technikánál érdemes két folyadéktartó edényt használni külön, friss folyadékkal. Egyiket csak a fehér, másikat a rózsaszín anyaghoz. Így elkerülhető, hogy a színek összemosódjanak.
 
2 nappal a verseny előtt: gondold végig, milyen véletlenek történhetnek a verseny közben, amik ellehetetlenítik a munkádat. Beköt az ecsetedbe az anyag, elszakad a sablon, kiborul a por vagy a folyadék, le kell áztatni egy felragasztott tipet… mindenből vigyél tartalékot, hogy a nem várt helyzeteken azonnal úrrá tudj lenni. Gondolatban menj végig az összes munkafázison és ellenőrizd újra, hogy mindent bekészítettél-e.
 
1 nappal a verseny előtt: ellenőrizd a modelled kezét és a körmeit. Óvatosan, ám alaposan manikűrözd ki, egy picit már előre is dolgozhatsz. Told vissza a körömbőrt és vágd le a kiálló részeket úgy, hogy esztétikus legyen, de nagyon vigyázz, hogy ne okozz sérülést. Hibapontokat kaphatsz érte. Rövidítsd le a körmöket a kívánt hosszúságra, így megspórolhatsz egy kis időt az előkészítésnél. Ápold a körmöket és a kézfej bőrét is.
 
12 órával a verseny előtt: feküdj le időben aludni, hogy kipihent legyél. Ha nagyon izgulsz, este igyál meg egy csésze citromfű-kamilla teakeveréket vagy langyos mézes-tejet, ez segít ellazítani és elaludni. A telefonodat kapcsold ki éjszakára, nehogy megzavarják az álmodat, de ne felejtsd el beállítani az ébresztő órádat időben!
 
3 órával a verseny előtt: A verseny reggelén már ne izgulj. Akármi is lesz az eredmény, Te már a csapat tagja vagy. A tapasztalatot, a rengeteg gyakorlással szerzett rutint már senki nem veheti el Tőled. Reggelizz bőségesen és ne felejts el magaddal vinni valami harapnivalót és persze egy üveg ásványvizet. Most már nincs más dolgod, minthogy a tudásod legjavát nyújtsd és megmutasd a világnak, milyen csodálatos körmöket vagy képes készíteni.
 
Sok sikert kívánunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://profivonal.blog.hu/api/trackback/id/tr651839873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: versenyzés profi szinten
süti beállítások módosítása