Profi Vonal

Mítosz, ami MA MÉG bebetonozza az áraid:

Ha az áraid még mindig nem sikerül emelni, akkor keresd a fizetőképesebb ügyfeleket!
Hogyan?

Adj többet, mint a konkurencia! Légy No1 körmös!

Nemcsak a siker elérése, hanem mindig a csúcson lenni. Mert ez a cél!

A Köröm Enciklopédia Webáruháza


Rudnay Krisztina (körömépítő, szakoktató, a Szépvilág Extra Köröm Magazin felelős szerkesztője)

3 tipp, hogy a bemutató előadásod gördülékenyen menjen

2010.03.14. 21:50 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

 Ne félj! Mindenki úgy kezdte, amikor eleinte ment ki a színpadra, hogy keze-lába remegett, és úgy érezte, egy szó nem jön ki a torkán. Ezzel nem vagy egyedül. De hidd el, el fog múlni.


Hogy mitől? Hát attól, hogy alaposan felkészülsz, a ciki pillanatokra is!
 
1. Maradj képben!

Ha videoznak az előadásod közben, akkor pláne nagyon fontos, hogy előkészülj. Az előadásod előtt rendezd be a munkaasztalodat úgy, hogy helymeghatározó eszközöket helyezel le az asztalra oda, ameddig a kameraman optikája lát (helyezd el a dolgokat – ami lehet ceruza, reszelő, vagy bármi, amire nem lesz szükséged – úgy, hogy a kivetítőn épphogy ne látszódjanak.
Így a munka közben nem kell mindig kitekintened a képernyőre: biztos lehetsz benne, hogy a videon pontosan látszani fog, amit csinálsz.
 
2. Torkodon akadt a szó?

Erre is van megoldás!
Én nem vagyok híve az előre megírt szövegek bemagolásának, és a színpadon monológ-szerű előadásának. Sokkal természetesebb, és hitelesebb, ha a saját szavaiddal közlöd a mondanivalódat.
 
Top Tipp:
Nyomtasd ki a mondanivalódat (lehetőleg egy oldalra), és tedd magad mellé, hogy ha elakad a szavad, tudj róla lesni. Tagold a szöveget különálló bekezdésekre, és a különböző témákhoz tartozó bekezdéseket külön színnel jelöld meg – ez segíteni fog abban, hogy gyorsan tájékozódj: a közönség észre se fogja venni a pillanatnyi áramszünetet az agyadban. Persze csak akkor, ha a súgólapot úgy helyezed el, hogy ők ne lássák.

3. Pont most nem sikerült?

Senki sem tökéletes. Viszont Te, aki a csillogó színpadon még csillogóbb körmöket készít, és több ezer embernek oktat – az vagy. Legalábbis a közönség ezt gondolja. Hagyd meg őket ebben a tudatban, és amikor felmész a színpadra, Te is mindig ebben a szellemben dolgozz, és beszélj!
Előfordulhat azonban, hogy a bemutató alatt készített köröm (amiről az előadást tartottad) a végén nem úgy néz ki, mint szeretted volna. Mégis meg kell mutatnod a kamerának, szavaidat igazolva.
Mi a teendő?
 
Bizonyára már menet közben észrevetted, hogy a köröm nem épp az elvárásoknak megfelelő. Gyorsan térképezd fel, milyen nézetekből mutat jól mégis? A „C” íved a bal oldali nézetből még elfogatható, viszont ha jobbról nézed, akkor szörnyen lapos? Emeld fel modelled kezét, fordítsd a kamera felé balra, és demonstráld a tökéletes „C” ívedet. Csak arra vigyázz, hogy meg ne fordítsd!
Szemből nézve a szabadszéled egyenetlen, vagy túl vastag? Ilyenkor eszedbe se jusson szembefordítani a körmöt a kamerával. Miközben mutatod a kész körmöt, ujjaiddal eltakarhatod, vagy kiemelheted a nem jól sikerült, vagy épp a tökéletes részleteket.
 
Csak semmi pánik!
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://profivonal.blog.hu/api/trackback/id/tr631839872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: oktató akarok lenni
süti beállítások módosítása